"Suntem aceiași, dar obiceiurile ne diferențiază!"

Școala mea, a doua casă! Ideea proiectului: "Școala mea, a doua casă!" s‑a născut din dorința de a implica elevii gimnaziului Andrei Mureșanu" în înfrumusețarea mediului școlar, care cu siguranță are un efect major în progresul și formarea acestora. Activitățile au ca scop principal, valorificarea sferei emoționale și motivaționale în formarea (educarea) simțului estetic, care va rămâne pe tot parcursul proiectului un punct de referință în realizarea obiectivelor.

Școala mea, a doua casă! Se va avea în vedere faptul că implicându-se în acest proiect la nivelul școlii, elevii își vor perfecționa strategiile de comunicare, vor dezvolta relații de colaborare și întrajutorare în cadrul grupului, iar alături de muncă și învățătură, această activitate de "divertisment" va fi o formă de exprimare a fiecărei clase. De aceea am mizat pe faptul că "jocul didactic" solicită o gândire de tip problematic, elevii se întrec cu ei înșiși, colaborează în cadrul unui grup, își asumă responsabilitatea pentru actele proprii, concurând în același timp cu un alt grup. Am luat în considerare și faptul că prin această activitate educativă – non-formală, pot fi implicați și elevii timizi, care de obicei sunt mai puțini activi în cadrul învățării formale.

Citește mai departe...

Mica Unire Elevii Colegiului Național Andrei Mureșanu au celebrat astăzi Unirea din 24 Ianuarie 1859, prin câteva manifestări culturale și nu numai, în spațiul primitor al CDI. Evenimentul face parte din calendarul activităților educative al CNAM, coordonate de consilierul educativ Crina-Sorina Peter.

Vineri, 20 ianuarie 2017, elevii claselor a VII-a A, a VIII-a A și a VIII-a C, ai CNAM au celebrat Mica Unire într-un cadru primitor din incinta CDI. Activitatea a debutat cu vizionarea unui material PPT pus la dispoziție de profesoara de istorie Iulia Bradea, cu privire la Unirea Principatelor române din 24 Ianuarie 1859 sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Evenimentul a contiuat cu o dramatizare a momentului realizată de elevii clasei a VII-a C cu sprijinul profesoarei de istorie. În distribuție s-au aflat trei personaje celebre: Mihail Kogălniceanu – Cristian Raul Peterlin, Alexandru Ioan Cuza – Mihai Chiş, Doamna Cuza – Andreea Maria Catalano.

Mica Unire Mica Unire
Citește mai departe...

În preajma sărbătorilor de iarnă, mai precis în data de 20 decembrie, elevii claselor a VI-a C si a IX-a E, însoțiți de doamnele profesoare Andrea Pintiliescu, Dalia Lechințan, Monica Berende și doamna bibliotecar Nicoleta Butuza, au pornit la drum înspre Mănăstirea Podul Coșnei, încărcați de daruri pentru cei 119 copii aflați în grija Părintelui Mihai Negrea.

Citește mai departe...

Pagina 1 din 2