Mica Unire Elevii Colegiului Național Andrei Mureșanu au celebrat astăzi Unirea din 24 Ianuarie 1859, prin câteva manifestări culturale și nu numai, în spațiul primitor al CDI. Evenimentul face parte din calendarul activităților educative al CNAM, coordonate de consilierul educativ Crina-Sorina Peter.

Vineri, 20 ianuarie 2017, elevii claselor a VII-a A, a VIII-a A și a VIII-a C, ai CNAM au celebrat Mica Unire într-un cadru primitor din incinta CDI. Activitatea a debutat cu vizionarea unui material PPT pus la dispoziție de profesoara de istorie Iulia Bradea, cu privire la Unirea Principatelor române din 24 Ianuarie 1859 sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Evenimentul a contiuat cu o dramatizare a momentului realizată de elevii clasei a VII-a C cu sprijinul profesoarei de istorie. În distribuție s-au aflat trei personaje celebre: Mihail Kogălniceanu – Cristian Raul Peterlin, Alexandru Ioan Cuza – Mihai Chiş, Doamna Cuza – Andreea Maria Catalano.

Mica Unire Mica Unire

În finalul întâlnirii cei de față au ascultat povestirea „Moș Ion Roată și Unirea” de Ion Creangă, în lectura elevilor Daria Chita, Andreea Sângeorzan, Alexandra Moldovan și Teodor Encean din clasa a VII-a A, coordonați de profesoara de limba română, Aurelia Hîruța. Activitățile au fost prezentate de eleva Lorena Negrușa, din clasa a VIII-a C.

Mica Unire Mica Unire

În cinstea Micii Uniri elevii au îmbrăcat costume naționale și au imortalizat momentul prin fotografii expresive realizate de Daria Mihalachi. Materialele bibliografice au fost puse la dispoziția elevilor de bibliotecara Nicoleta Butuza.

Carmen-Maria Rus, reporter de liceu