A fost odată ca niciodată Marea Unire de la Alba Iulia, în 1918...

Pornind de la ideea că istoria României ne reprezintă și trebuie cunoscută și înțeleasă, la Colegiul Național Andrei Mureșanu, clasa I A a sărbătorit Centenarul Marii Uniri în cel mai minunat și creativ mod. Micii patrioți au spus povestea Marii Uniri, îmbrăcați în costume populare și purtând tricolorul în piept.

Am marcat cei exact 100 de ani de la Marea Unire prin realizarea proiectelor "România, 100". Și uite-așa am descoperit împreună că noi, românii, suntem senzaționali și avem cu ce ne mândri! Pentru ceea ce am trăit, pentru bogățiile pe care le avem, pentru valorile pe care le promovăm, pentru obiceiuri și tradiții, pentru sport și inteligență! Toate, de 100 de ori! De la hand-made la fashion, de la tradiții și frumusețea costumului popular românesc la tehnologie, de la unicitatea unor locuri la branduri de succes romanești, zilele acestea am sărbătorit 100% românește.

Mai sensibili privind valorile autentice românești, mai informați în legatură cu ceea ce ne definește ca popor, astăzi am fost MAI mândri că suntem români!

România, LA MULȚI ANI!

prof. înv. primar Voica Alina